“Equivocar-se és imprescindible.” Això ho assegura un almenarenc ple d’encerts. Vivim en una societat on l’error no està premiat. Però equivocar-se per a aprendre, per a créixer, per a evolucionar és, segons l’Ivan Pascual, del tot necessari.
L’Ivan va guanyar el World Chocolate Masters a l'estat espanyol l'any 2018, per la qual cosa aquell any es va proclamar millor xocolater de l’estat, fet que li va permetre accedir a la final del concurs internacional a París com a representant d'Espanya.
Va començar cremant lioneses al forn de la cuina de casa, a Almenar, ajudant la mare, la Maria de cal Gumer.
L’Ivan Pascual s’ha fet gran ens molts sentits però no ha perdut mai les ganes de jugar a la cuina, d’equivocar-se per aprendre. I com n’aprèn de ràpid!
Al petit obrador, la família de treballadors de Cal Gumer Events i Postres Cal Gumer treballa coreogràficament amb un engranatge alquímic que fa que tot rutlli amb la finesa d’un rellotge tant suís com la xocolata.
El seu cap no para; ni les seves mans. En té catorze, com a mínim. Sempre parla en plural. Nosaltres, l’equip, l’obrador. Tots.
El 2018, acabat d’aterrar de París de la Final del World Chocolate Masters, va voler apostar més que mai pel producte de proximitat i es va inventar, com aquell qui no vol, Lo Tortell Lleidatà fet amb productes de quilòmetre zero.
Amb aquesta fal·lera juganera va substituir el rei i la fava per un tractor i un xapo.
De petits, tant els qui venim de família de pagès com els qui no, hem somiat en conduir un tractor enorme! Ara bé, les clivelles a les mans pel xapo o l’aixada ja són una altra cosa...
El Tortell quilòmetre zero no només és una delícia. És una delícia revolucionària perquè ha apostat per tot de productes de proximitat i d’absoluta qualitat que el xef i el seu equip tenen a l’abast.
Praliné fet amb ametlles d’Almenar, ous frescos de Balaguer, mel d’Os de Balaguer, festucs de Maials, safrà de les Borges Blanques, licor de llimona d’Almacelles, farina de Lleida, oli de mandarina de l’Albagés, ratafia d’ametlles de la Pobla de Segur, nata i mantega de Mollerussa, cireres de Corbins i llet fresca i mató de Juneda.
A més, cal dir que aquest dolç té finalitats solidàries amb AFANOC.
D’això no se’n diu només rebosteria, no se’n diu només activisme pel consum de proximitat. Se’n diu apoderament del territori!