18.10.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

BLOCKCHAIN TOOLS I ASPID CREEN NFT SOLIDARIS

Una Iniciativa Pionera a Lleida

Una Iniciativa Pionera a Lleida

Gemma Peris -
10.10.24 -

La cooperativa lleidatana Blockchain Tools ha tancat un acord innovador amb l’Associació ASPID (Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida) per a la creació d’NFT solidaris, una iniciativa única a l'Estat espanyol que marcarà un abans i un després en el món de les associacions sense ànim de lucre.

Aquesta col·laboració neix per commemorar el 30è aniversari d’ASPID, mitjançant la creació d’una reproducció digital d’un dibuix commemoratiu que es lliurarà durant els Premis ASPID 2025. La incorporació de la tecnologia blockchain en aquesta iniciativa no només certifica l'autenticitat de les peces, sinó que també permet a l'associació educar el públic sobre un sistema que, gràcies a la seva invulnerabilitat als atacs informàtics, proporciona un alt nivell de seguretat. “Aquesta innovació ens ajudarà a fer pedagogia sobre un sistema fiable”, afirma Albert Clivillé, president de Blockchain Tools.

Els homenatjats no només rebran un premi físic, sinó també una versió digital única de l'obra d'art, una peça que serà irreplicable gràcies als non-fungible tokens (NFT). Clivillé destaca que “la singularitat dels NFT garanteix que els premiats tinguin una obra d'art original al seu moneder digital, inalterable i única”.

 

Representants d'Aspid i Blockchain Tools

Els NFT no només proporcionen un obsequi innovador, sinó que també obren la porta a un model de negoci sostenible per als artistes, que podran rebre compensacions cada vegada que la seva obra sigui transaccionada. Ruiz afirma que “aquesta tecnologia transformarà les associacions sense ànim de lucre, millorant les compensacions per als donants i les prestacions que poden oferir”.

Per garantir la transparència i la seguretat jurídica d’aquesta nova via, l’assessorament legal es confia a Joaquim Matinero, expert en dret bancari-financer i blockchain.

Aquesta iniciativa no només reflecteix el compromís de Lleida amb la innovació social, sinó que també posiciona la ciutat com un referent en l'ús de tecnologies emergents per a finalitats solidàries.

aspid

ASPID, fundada el 1994, s'ha dedicat a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i vulnerabilitat social, i ara s’obre a noves possibilitats gràcies a aquesta iniciativa pionera.

Blockchain Tools

Blockchain Tools és una cooperativa ubicada a Lleida que ha estat a l’avantguarda en la implantació de tecnologia blockchain en diversos àmbits, incloent-hi la creació d’NFT i l’organització de consultes ciutadanes. Els seus fundadors aposten per una tecnologia que no només és innovadora, sinó que també pot transformar la manera en què interactuem amb l’art i les associacions.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

CREBA
Referent en formació i recerca biomèdiques
El Breakfast4Inno tracta l’Aprofitament dels Residus Alimentaris
Organitzat pel Parc Agrobiotech i Agrotecnio
EL GRUP SALTÓ, PREMI A LA NIT DE LA ROBÒTICA
Millor projecte de l'any
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu