18.10.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

El Breakfast4Inno tracta l’Aprofitament dels Residus Alimentaris

Organitzat pel Parc Agrobiotech i Agrotecnio

Organitzat pel Parc Agrobiotech i Agrotecnio

Gemma Peris -
10.10.24 -

En un moment en què es calcula que fins al 14% dels productes alimentaris es perden en la cadena de subministrament, Lleida es converteix en el focus de la innovació amb la nova edició del Breakfast4Inno, organitzat pel Parc Agrobiotech i Agrotecnio. Aquestes jornades s’han centrat en la transformació dels residus alimentaris en recursos útils, presentant exemples d’èxit com l’empresa navarresa Ingredalia SL.

 

 

Esmorzar tecnològic
Moment de la presentació

En l'esmorzar informatiu, el director d’Ingredalia, Miguel Ángel Cubero, ha compartit la seva visió sobre com la seva empresa aprofita subproductes vegetals, convertint residus en matèries primeres que beneficien la salut del consumidor. Cubero ha destacat que actualment treballen amb bròquil, un superaliment del qual extrauen compostos amb importants propietats saludables, incloent-hi un suplement per a cavalls amb efectes antiinflamatoris i immunomoduladors.

La col·laboració entre Ingredalia i els centres de recerca locals és clau per a l’èxit d’aquesta iniciativa. Com ha explicat el catedràtic Robert Soliva Fortuny de la Universitat de Lleida, la investigació aplicada és essencial per transformar matèries primeres en productes finals que responguin a les necessitats del mercat. El grup d’Agrotecnio s'ha centrat a valorar residus de la indústria alimentària i desenvolupar nous productes que no només redueixen el desaprofitament, sinó que també promouen la sostenibilitat.

Els Breakfast4Inno, una iniciativa dissenyada per apropar la investigació al públic i fomentar la transferència de coneixement entre el món acadèmic i la indústria, continuaran el 14 de novembre amb una sessió dedicada a la camelina, un cultiu prometedor adaptat al clima mediterrani, que presenta un alt potencial industrial.

Aquest és el programa complet dels Breakfast4Inno 2024

 

Sobre Agrotecnio

Agrotecnio és un centre d'excel·lència en recerca agroalimentària que treballa en col·laboració amb les universitats de Lleida i Barcelona. Amb un enfocament en la sostenibilitat i la salut global, busca desenvolupar solucions innovadores per a la indústria agroalimentària.

Sobre el Parc Agrobiotech

El Parc Agrobiotech Lleida és un nucli d’innovació en el sector agroalimentari, acollint més de 90 empreses i proporcionant un entorn de recerca avançat per al desenvolupament de noves tecnologies i productes.

 

Moment de la presentació

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

AGROLIVINGLAB, INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA
Transferència del coneixement
CATALUNYA TÉ UN BAIX GRAU D'AUTOPROVEÏMENT
Recuperar els conreus als boscos podria ser una solució
CONSERVES ANTONIETA
Elabora unes de les millors melmelades del món
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu